Hoe monitoring schade kan voorkomen

Hoe monitoring schade kan voorkomen

Het aanschaffen van een firewall is één ding, maar daarmee ben je er niet. Vervolgens moet je je omgeving goed inrichten én zorgvuldig monitoren. Als je afwijkend gedrag in systemen snel herkent en gepaste actie neemt, blijven de gevolgen beperkt. Zo voorkom je met vroege detectie ernstige schade veroorzaakt door cyberaanvallen.

Meldingen vragen om actie

We schreven het al eerder, cybersecurity is geen kwestie van ‘set it and forget it’. Het installeren van het juiste technische apparaat, dat is nog maar het begin. Vervolgens moet je zo’n apparaat goed beheren en meldingen die uit zo’n apparaat komen, moeten natuurlijk wel snel opgepakt worden, anders heb je er nog niets aan. Immers, als je rookmelder afgaat, ga je ook niet op zoek naar gehoorbescherming, dan zoek je naar de oorzaak zodat je verdere schade kunt voorkomen. Hoe eerder je dat doet, hoe beter je er vanaf komt.

Combineer monitoring met slimme technologie

Door een kwetsbaarheidsscanner te gebruiken, kun je je netwerk voortdurend – van binnen en van buiten – monitoren. Als je alle gegevens van kwetsbaarheden op één plek verzamelt, kan dat nogal overweldigend zijn. Niet alle meldingen zijn even dringend, en het risico is dat het monitoren van alle meldingen al snel naar de achtergrond verdwijnt. Door slimme technologieën als kunstmatige intelligentie in te zetten, krijg je meer inzicht in welke kwetsbaarheden snel aangepakt moeten worden en bij welke de kans dat het wordt uitgebuit niet zo groot is.

Binnen twintig minuten inzicht

Wij houden ons de hele dag bezig met beveiligingsoplossingen. Ons slimme monitoringsysteem – in combinatie met AI – automatiseert het verwerken van meldingen. Op het moment dat een nieuwe kwetsbaarheid bekend wordt, wordt een aparte scantemplate aangemaakt en weet je binnen twintig minuten welk deel van je omgeving kwetsbaar is. Dat gaat een stuk sneller dan dagenlang alle servers nalopen met een scriptje. Zo hou je volledige controle over je cybersecurity.

Meer weten?

Benieuwd naar ons slimme monitoringsysteem? Wil je weten hoe je de beveiliging van jouw bedrijf het best naar het volgende niveau kunt tillen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. We leren je graag kennen.