In 2021 wordt alles beter

Corona, we kunnen het woord zo langzamerhand niet meer horen. Ons leven is in 2020 totaal op de kop gezet. En waarom? Ons afweersysteem is niet goed genoeg om dit virus het hoofd te bieden. En net als we denken dat alles weer normaal wordt door het gebruik van een zeer snel ontwikkeld vaccin, krijgen we te maken met een mutatie van het virus. Helpt het vaccineren dan nog wel?

Infections as a Service

In 2020 hebben veel organisaties behoorlijke schade opgelopen door een ander soort besmetting, Ransomware. Net als je denkt dat je afweer op orde is door allerlei beveiligingsmaatregelen, duikt er weer een nieuwe variant op die al je systemen besmet en bestanden versleutelt. En losgeld betalen geeft geen enkele garantie dat alles weer netjes in de oude staat wordt teruggebracht. De organisatie is in ieder geval enige tijd verlamd. Er is een niet geringe kans dat u ook een keer aan de beurt bent bij deze versleutel- en besmettingsservice.

Indirecte schade

Naast het losgeld loopt ook de nevenschade in de papieren. Boetes van de Autoriteit Persoonsgegevens vanwege een datalek, de reputatieschade en niet te vergeten de bakken geld die het kost om uit te laten zoeken hoe dit nu heeft kunnen gebeuren. Zie de operatie maar weer eens goed op gang te brengen. Ook dat kost nog een flinke duit. En de bestuurders lopen met wallen onder de ogen van de slapeloze nachten die ze ervan hebben.

Op naar 2021

En hoe moet dat nou verder? Genoeg over alle ellende, we willen oplossingen! De oplossing voor Corona moet vooral komen van de farmaceuten. Tegen cybercriminaliteit moet we op zoek naar een ander soort vaccin.

 

SentinelOne heeft al jarenlang een Endpoint oplossing met een afweersysteem dat alle malwarevarianten herkent aan het gedrag. Zowel op de werkplekken als op de servers.

Door tijdig ingrijpen heeft ransomware en andere malware geen kans om schade aan te richten. En door deze in quarantaine te zetten kunnen andere systemen ook niet worden besmet. Bovendien is de onschadelijk gemaakte malware zeer efficiënt te analyseren vanaf een centraal management portal. Een SOC-tool om je vingers bij af te likken, geen intensive care afdeling nodig.

Je slapeloze nachten zijn voorbij, zo makkelijk kan het zijn. Informeer naar de mogelijkheden voor een welverdiende nachtrust.

Op naar een gezond en besmettingsvrij 2021. Fijne feestdagen allemaal!