Apex Security BV

info@apexsecurity.nl

Call us! +31854896060

Tenable Vulnerability Management

Zie alles. Voorspel wat belangrijk is.

Krijg inzicht in je grootste risico’s en belangrijkste kwetsbaarheden met Tenable.io

Verminder het aantal kwetsbaarheden met 97 procent dankzij een intelligent algoritme

Het aantal cyberdreigingen groeit maar door en het aantal kwetsbaarheden is de afgelopen twee jaar bijna verdubbeld. Maar het aantal kwetsbaarheden dat er echt toe doet, is slechts een fractie daarvan. Dankzij Predictive Prioritization – ook wel voorspellende prioriteitstelling – kun je je concentreren op het aanpakken van de meest kritieke en waarschijnlijke risico’s.

Predictive Prioritization combineert door Tenable verzamelde kwetsbaarheidsgegevens met aanvullende contextuele informatie en data van derden en analyseert al deze informatie op basis van een intelligent datawetenschapsalgoritme. Zo krijg je overzicht en weet je precies waar je op moet focussen.

Op basis van deze analyse krijgt elke kwetsbaarheid een zogenaamde Vulnerability Priority Rating (VPR) – een kwetsbaarheidsprioriteitsbeoordeling. De VPR wordt dagelijks bijgewerkt en zodat je niet kunt worden verrast door nieuwe kwetsbaarheden of veranderende dreigingslandschappen. Hierdoor kun je je beveiligingsinspanningen continu afstemmen op de meest kritieke en relevante bedreigingen.

ZO WERKT HET

Prioriteitstelling

Elke nacht wordt de prioritering berekend voor meer dan 109.000 unieke kwetsbaarheden.

Voorspelling

Het model voorspelt of een kwetsbaarheid in de nabije toekomst zal worden uitgebuit.

Berekening VPR

Elke kwetsbaarheid krijgt een prioriteitsbeoordeling op een schaal van 0 tot 10.

Focus

Het resultaat? Maar liefst 97 procent minder kwetsbaarheden die om onmiddellijke actie vragen.

Klaar om je aanvalsoppervlak te beschermen?

Focus op wat écht belangrijk is.

De National Vulnerability Database van het National Institute of Standards and Technology (NIST) rapporteerde in het eerste kwartaal van 2022 alleen al 8.051 kwetsbaarheden. Dit is een stijging van 25 procent ten opzichte van dezelfde periode het jaar ervoor. Zie met deze enorme hoeveelheden maar eens te focussen op die kwetsbaarheden die je als eerste moet herstellen.

Actief identificeren, analyseren én prioriteren van kwetsbaarheden

Een serie van sensoren verzamelt en analyseert automatisch je beveiligings- en kwetsbaarheidsgegevens

Volg en beoordeel voortdurend bekende en onbekende assets en hun kwetsbaarheden. Ook dynamische IT-middelen zoals mobiele apparaten, virtuele machines, containers en cloud-instances.

Identificeer en prioriteer proactief precies die kwetsbaarheden die de grootste impact op je organisatie hebben. Ontvang gerichte waarschuwingen zodra een nieuwe bedreigingen zich aandient.

Krijg direct inzicht met intuïtieve dashboardvisualisaties. Ontwerp maatwerkrapporten om je beveiligingsteams te informeren over kritieke problemen.

Tenable in actie zien?

Wil je weten welk Tenable-product het meest geschikt is voor jouw organisatie? Of heb je andere vragen over cybersecurity? Plan dan nu – uiteraard geheel vrijblijvend – een afspraak met ons in. We leren je graag kennen.

Gratis Trial Aanvragen