Cybersecurity uitbesteden? Waarom zou je?!

Cybersecurity uitbesteden? Waarom zou je?!

Veel grote corporate ondernemingen hebben hun eigen securityafdeling. Binnen het mkb is dat vaak anders. Óf security bungelt ergens onder aan de agenda, óf het is uitbesteed aan een IT-partner. Maar cybersecurity is een vak apart en vraagt om speciale expertise. In deze blog geven we je vijf redenen om je cybersecurity uit te besteden aan experts.

1. Cybersecurity is een vak apart

Veel bedrijven besteden cybersecurity uit aan de IT-partij die ook hun werkplekken beheert. Zij weten alles van opslag, virtualisatie, werkplekken en de cloud, maar kijken niet naar de wereld met de securityogen van een securityexpert. Dat begint al bij de segmentering van je netwerk. Waar een IT-beheerpartij alles al snel in een zogenaamd plat netwerk zal zetten, zal een securityexpert je netwerk segmenteren. Als je dan besmetting hebt, is niet direct je hele netwerk besmet.

2. Je haalt meer uit je investering

Eén op de twee bedrijven wordt slachtoffer van cybercrime, blijkt uit onderzoek onder mkb’ers. Toch maken maar weinig mkb’ers zich zorgen. Als er al budget vrij wordt gemaakt voor security, dan wordt dat besteed aan firewalls, antivirus en malwareprotectie. Maar met het neerzetten van een paar beveiligingssystemen ben je er niet. Die apparatuur moet je goed beheren, elke dag weer. Dan pas haal je echt waarde uit je investering.

3. Je kunt snel ingrijpen

Al die apparaten genereren meldingen. Een IT-beheerpartij heeft vaak helemaal geen tijd om boven op die meldingen te zitten. Bovendien ontbreekt het vaak aan kennis om ze ook nog eens goed te interpreteren. Een goede cybersecurity-professional heeft het verwerken van dergelijke meldingen geautomatiseerd. Zo houdt ons monitoringsysteem je omgeving 24/7 in de gaten en kunnen we heel snel ingrijpen.

4. Je cybersecurity is toekomstbestendig

Een echte securityexpert maakt een duidelijke cybersecurity-roadmap, onderbouwd met relevante cijfers. Daarmee kun je heel gericht aan de slag en kun je je bedrijf stap voor stap naar het hoogste niveau van beveiliging brengen.

5. Je bent weer in control

Technologie verandert razendsnel en de cyberwereld verandert mee. Wij spreken regelmatig security-officers en IT-managers die het gevoel hebben dat ze dingen missen. Ze voelen zich niet meer ‘in control’ en hebben tegelijkertijd te maken met een enorme tijdsdruk en krappe budgetten. Door je cybersecurity uit te besteden aan echte experts, krijg je weer controle over je cybersecurity.

Meer weten?

Nieuwsgierig hoe je de beveiliging van jouw bedrijf het best naar het volgende niveau kunt tillen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. We leren je graag kennen.